DialOk:n varautuminen sähkökatkoihin

Tiedotteet
DialOk kuvituskuva

Tulevana talvena on mahdollista, että sähkön jakelua joudutaan rajoittamaan tai jopa katkomaan alueellisesti.

DialOk:n palvelutuotannossa käytettävä infrasturktuuri on varmennettu mahdollisten sähkön jakelussa tapahtuvien häiriöiden osalta. Käytössämme olevat datacenterit on varustettu kahdennetuin sähkönsyötöin ja varmennettu UPS laitteilla sekä diesel käyttöisillä generaattoreilla.

Vastauskeskuksiemme tietoliikenneyhteydet on myös varmennettu ja niissä käytetyt tietoliikennelaitteet ovat varmennetun sähkönsyötön piirissä. Vaihteenhoito ja Contact Center palveluidemme tuotantoympäristöt on hajautettu maantieteellisesti kolmeen eri lokaatioon jotka ovat Turku, Kuhmo ja Oulu. Tarvittaessa pystymme ohjamaan liikenteitä vastauskeskusten välillä varmistaen täten vastauspalveluiden toiminnan.

Vaihteenhoitajiemme ja asiakaspalvelijoidemme työasemat on mitoitettu siten, että ne kestävät noin 4 tunnin mittaisen sähkökatkoksen. Yleisesti olemme arvioineet, että kokonaisuutena verkot kestävät maksimissaan noin 3 tunnin mittaisen sähkökatkoksen. Tämän jälkeen häiriöitä eri toiminnoissa voi alkaa esiintymään.

Jari Moilanen

Group CTO

DialOk Communications Finland Oy