IVR eli äänivalikko parantaa asiakaskokemusta ja lyhentää jonotusaikoja

Artikkelit / Asiakaspalvelu
IVR äänivalikko parantaa asiakaskokemusta

IVR-valikko on asiakaspalvelun tehostaja, jonka avulla voidaan muun muassa lyhentää jonotusaikoja ja parantaa asiakaskokemusta. 

IVR eli äänivalikko on tullut sinulle varmasti tutuksi soittaessasi puhelinpalveluihin esimerkiksi aikaa varatessa. Usein puhelimesta kuuluu tuttu ”paina yksi, jos haluat palvelua suomeksi” -fraasi. IVR-valikko eli Interactive Voice Response on asiakaspalvelun työkalu, jonka avulla voidaan lyhentää jonotusaikoja ja näin parantaa asiakaskokemusta.  

IVR-valikko eli interaktiivinen äänivalikko on asiakaspalvelun työkalu, joka nopeuttaa asiakaspalvelua ja parantaa asiakaskokemusta. Se on väsymätön asiakaspalvelija, jonka avulla asiakkaiden yhteydenotot voidaan ohjata oikeaan paikkaan ja säästää samalla aikaa ja vaivaa.  

Se on väsymätön asiakaspalvelija, jonka avulla asiakkaiden yhteydenotot voidaan ohjata oikeaan paikkaan ja säästää samalla aikaa ja vaivaa.  

Tässä artikkelissa kerromme, miten IVR-valikko toimii ja miten sen avulla voidaan parantaa asiakaskokemusta.  

Miten äänivalikko toimii? 

IVR on interaktiivinen puhevalikko, jonka avulla asiakkaiden yhteydenotot voidaan ohjata oikeaan paikkaan ja näin säästää aikaa ja vaivaa.

Soittaja voi itse ohjailla puhelua haluamaansa suuntaan näppäilemällä oikean numeron puhelimen näppäimillä kuulemansa nauhoitteen perusteella.

Soittajan tekemän numerovalinnan perusteella puhelut reititetään oikeille henkilöille tai oikeaan palvelujonoon (esimerkiksi laskutukseen tai asiakaspalveluun). 

Miten IVR-valikon avulla tuotetaan parempi asiakaskokemus?  

Asioinnin helppous ja saavutettavuus ovat hyvän asiakaskokemuksen kivijalka.  

Suurin hyöty valikosta on se, että asiakas löytää helposti oikean palvelun luokse, sillä kaikki asiakaspalvelukontaktit voidaan yhdistää yhteen palvelunumeroon.

Suurin hyöty valikosta on se, että asiakas löytää helposti oikean palvelun luokse, sillä kaikki asiakaspalvelukontaktit voidaan yhdistää yhteen palvelunumeroon.  Soittajan tarvitsee tietää siis vain yksi numeron ja valita haluamansa palvelu IVR-valikosta.   

Toinen hyöty on se, että IVR-valikon avulla soittajalta saadaan kerättyä paljon tietoa jo ennen puhelinkeskustelun alkamista. Näin itse keskustelussa asia saadaan nopeammin ratkaistua, puheluiden käsittelyajat lyhenevät ja päivän aikana ehditään vastaamaan entistä useampaan puheluun ja näin auttamaan useampia asiakkaita. 

IVR-valikkoon voidaan lisätä myös takaisinsoitto- eli callback-mahdollisuus, jonka avulla voidaan varmistaa, että yksikään yhteydenotto ei jää käsittelemättä. Asiakkaalle voidaan tarjota IVR-valikossa myös mahdollisuus jatkaa jonottamista, jos hän niin haluaa. IVR-valikko jättää siis asiakkaan päätettäväksi, miten hän haluaa itseään palveltavan.  

Lue myös artikkelimme takaisinsoittojen nopeudesta. 

Hyvin suunniteltu äänivalikko tehostaa asiakaspalvelua 

IVR-valikko on yhdistettävissä moniin eri asiakaspalvelun tilanteisiin. Me DialOk:lla suunnittelemme äänivalikot asiakasyritystemme tarpeiden mukaisesti, ja meiltä saa aina ammattimaista apua äänivalikon suunnitteluun.   

Tyypillisesti IVR-valikon avulla kerätään tietoa asiakkaan palvelun tarpeesta.

Tyypillisesti IVR-valikon avulla kerätään tietoa asiakkaan palvelun tarpeesta. Valikossa voidaan pyytää asiakasta esimerkiksi valitsemaan millä kielellä hän toivoo itseään palveltavan tai luokittelemaan palvelun sisältö, esimerkiksi tilauksiin, ajanvarauksiin tai reklamaatioihin.  

IVR-valikossa on mahdollista käyttää myös nauhoitteita, jotka jo itsessään palvelevat asiakkaita vastaamalla esimerkiksi useimmin kysyttyihin kysymyksiin tai ohjaamalla asiakasta täyttämään tilaus- tai palautelomakkeita yrityksen verkkosivuilla. 

Etsitkö ratkaisuja yrityksesi asiakaspalvelun tehostamiseen? Kerro meille tarpeistasi ja autamme mielellämme! 

Lue lisää artikkeleita