Asiakaspalvelijoiden coaching – Coaching takaa hyvän asiakaspalvelun

Artikkelit / Asiakaspalvelu / Töissä meillä
asiakaspalvelijoiden coaching

Mitä ihmettä asiakaspalvelijoiden coaching tarkoittaa? Moni miettii miten coaching liittyy asiakaspalvelutyöhön ja mitä hyötyä siitä on. Kerromme videosarjassamme, miten me DialOk:lla hyödynnämme coachingia osana laadukasta asiakaspalvelua.  

Asiakaspalvelijoiden coaching tarkoittaa asiakaspalvelijoiden henkilökohtaista valmennusta, jonka tarkoituksena on kehittää asiakaspalvelijan omaa työsuoritusta.  

Coaching on apunamme laadukkaan asiakaspalvelun varmistamisessa ja asiakaspalveluagenttien työn hiomisessa. Coachingin avulla varmistamme, että asiakasyrityksillemme toteutettava palvelu on aina laadukasta ja että asiakaspalvelijamme kokevat onnistumisen tunteita työssään.   

Mitä yksittäinen agentti hyötyy coachingista?  

Coachingia toteutetaan DialOk:n asiakaspalvelijoille säännöllisesti sekä kahden kesken esimiehen kanssa että pienryhmissä kollegoiden kanssa. 

Asiakaspalvelijoiden coaching -sessioissa voidaan keskittyä esimerkiksi äänensävyyn, selkeämpään artikulointiin tai siihen miten yksittäinen agentti voi saada äänensä kuulostamaan vakuuttavammalta.  

Hyvä asiakaspalvelija saa asiakkaan tuntemaan, että häntä on kuultu ja hänen ongelmansa on ymmärretty.

Kehittää voidaan myös aktiivisen kuuntelun taitoa. Hyvä asiakaspalvelija saa asiakkaan tuntemaan, että häntä on kuultu ja hänen ongelmansa on ymmärretty. Asiakaspalvelijalle tärkeä taito on osata johdattaa asiakaskeskustelua niin, että asiakaspalvelija vie tilannetta eteenpäin ja huolehtii että asia saadaan päätökseen.  

Coachingin avulla asiakaspalveluagentin työsuoritusta saadaan parannettua, työntekijä saa varmuutta työtehtäviinsä ja saa onnistumisen tunteita päivittäisessä työssään.  

Puhelutallenteet apuna asiakaspalvelijoiden coachingissa 

Asiakaspalvelijoiden coachingin tärkeä työkalu ovat tallennetut asiakaspuhelut, joita kuunnellaan sekä kahden kesken esimiehen kanssa että pienryhmissä.  

Aidot puhelutallenteet tarjoavat konkreettisia esimerkkejä siitä, millaisia tilanteita asiakaspalvelutyössä voi tulla vastaan ja miten niissä toimitaan. Tallenteista on apua myös kokeneille asiakaspalveluagenteille oman työsuorituksen parantamisessa.  

Tallenteista on hyötyä myös asiakasyrityksillemme, sillä niiden avulla on myös mahdollista palata aiemmin käytyihin asiakaskeskusteluihin ja tarkistaa reklamaatioita, asiakastietoja ja muita ristiriitatilanteita.   

Miten asiakasyrityksemme hyötyvät coachingista? 

Hyvä asiakaskokemus syntyy yksittäisissä asiakaskokemuksissa. Jokainen asiakaspalvelutilanne on mahdollisuus tuottaa ensiluokkainen asiakaskokemus.  

Asiakaspalvelijoiden coaching tuo asiakasyrityksillemme suuria hyötyjä, sillä se varmistaa, että loppuasiakkaat ovat hyvissä käsissä. Työhönsä tyytyväinen ja osaava asiakaspalvelija ylläpitää asiakkaidemme hyvää yritysimagoa ja huolehtii loppuasiakkaan tarpeista ammattimaisesti.  

Videosarjassamme asiakaspalvelijoiden coachingista Turun vastauskeskuksessa huolehtiva Tiina Salo kertoo tarkemmin  

  • mitä coaching on,  
  • mitä sillä tavoitellaan,  
  • miten asiakaspalveluagentit siitä hyötyvät,  
  • miten asiakasyrityksemme siitä hyötyvät  

Voit katsoa kaikki videot alta tai mennä tästä linkistä suoraan Youtube-soittolistaan, josta löydät videot: 

Mikä ihmeen DialOk?

DialOk:n vastauskeskukset kulkivat ennen Avaca nimen alla. Vastauskeskuksemme Turussa, Kuhmossa ja Oulussa työllistävät yli 120 iloista asiakaspalvelun ammattilaista. Vastauskeskus, joka tunnetaan myös termeillä call center tai contact center, käsittelee keskitetysti yritysten asiakaspalvelun yhteydenottoja. Lukuisat suomalaiset yritykset ovat ulkoistaneet asiakaspalvelunsa vastauskeskuksiin, sillä ulkoistaminen auttaa säästämään kustannuksia, tehostamaan toimintaa ja parantamaan asiakaskokemusta. 

Lue muita blogejamme