Takaisinsoittopalvelu – Heitä hyvästit jonotukselle ja hissimusiikille!

Artikkelit / Asiakaspalvelu
takaisinsoittopalvelu

Joutuvatko asiakkaasi jonottamaan asiakaspalveluusi? Saatko jatkuvasti palautetta liiankin tutuksi tulleesta jonotusmusiikista? Heitä hyvästit pitkille palvelujonoille tarjoamalla asiakkaillesi takaisinsoittopalvelu.  

Ulkoistettuun asiakaspalveluun liitetty takaisinsoittopalvelu varmistaa sen, että kaikki asiakkaasi saavat arvoistaan palvelua.  

Jos asiakaspalvelussa on ruuhkaa, vastausajat voivat pidentyä ja asiakkaat joutua odottamaan jonossa pitkään. Tämä heikentää asiakaskokemusta ja kuluttaa turhaan asiakkaiden aikaa. Yrityksesi saattaa menettää kauppaa, jos asiakkaat luopuvat soitoista jonotuksen aikana.  

Ratkaisu ongelmaan on takaisinsoittopalvelu, joka tunnetaan myös nimellä callback. Takaisinsoittopalvelu vapauttaa asiakkaasi aikaa muuhun tekemiseen ja lisää tyytyväisyyttäsi yrityksesi asiakaslähtöisyyteen. 

Takaisinsoitto tuo tavoitettavuuteen joustavuutta 

Takaisinsoittoa voidaan käyttää monella eri tavalla. Se sopii itse hoidetun asiakaspalvelun tueksi samoin kuin kokonaan tai osittain ulkoistetun asiakaspalvelun liitännäispalveluksi kellonajoista riippumatta. 

“Jos takaisinsoitto ei sovi yrityksen kaikkiin asiakaspalvelutilanteisiin, voidaan asiakkaan tarpeet kategorisoida IVR-valikon avulla. Kun asiakas soittaa asiakaspalveluun, hän voi numerovalikolla valita mitä asia koskee ja haluaako hän jäädä jonoon vai jättää soittopyynnön. Tämä tuo asiakaspalveluun joustoa. IVR-valikko on monelle tuttu puhelinasiakaspalvelusta: “paina 1, jos asiasi koskee…”, kertoo DialOk:n Customer Success Manager Eveliina Santahuhta

Jos takaisinsoitto ei sovi yrityksen kaikkiin asiakaspalvelutilanteisiin, voidaan asiakkaan tarpeet kategorisoida IVR-valikon avulla.

Keskitetyssä takaisinsoittopalvelussa kaikki puhelut kirjataan soittopyynnöiksi, ylivuodossa taas puheluista tehdään soittopyyntöjä ruuhkatilanteessa tai aukioloaikojen ulkopuolella.  

Takaisinsoitto voidaan toteuttaa keskitetysti tai osittaisena ylivuotona

takaisinsoitto vaihtoehdot

Soittopyyntö voidaan ohjata heti omaan tai DialOk:lle ulkoistettuun asiakaspalveluun, tai se voidaan käsitellä halutulla tavalla myöhemmin. 

Näin tuotetaan parempi asiakaskokemus 

 • Asiakas jättää soittopyynnön ja välttää jonottamisen 
 • Lähes kaikki kontaktit saadaan hyödynnettyä ruuhkatilanteessa ja aukioloaikojen ulkopuolella 
 • Soittopyynnöt hoidetaan ennakolta sovitulla tavalla ja aikataululla 
 • Palveluajat sovitaan todennetun tarpeen mukaisesti  
 • Palvelukielinä toimivat suomi, ruotsi ja englanti 
 • Kattava raportointi soittopyyntöjen käsittelystä antaa tärkeää tietoa 
 • Puhelut voidaan myös tallentaa  
 • Palvelussa voidaan käyttää räätälöityjä viestejä  

Kuulostaa hyvältä, mutta mitä takaisinsoittopalvelu maksaa? 

Takaisinsoittopalvelu on lisäpalvelu, joka yhdistetään usein ulkoistettuun asiakaspalveluun tai vaihteenhoitoon. Kustannukset muodostuvat seuraavista elementeistä: 

 • perustamiskustannus 
 • kuukausikustannus 
 • kappale- tai minuuttikohtainen hinnoittelu riippuen palvelun sisällöstä. 

Kerromme mielellämme lisää siitä, miten takaisinsoittopalvelu voisi tehostaa sinun yrityksesi asiakaspalvelua.

Lue lisää artikkeleita