Mitä ovat ulkoistamisen hyödyt? – Ulkoistaminen case-esimerkein

Artikkelit / Asiakaspalvelu
ulkoistaminen case kokemuksia

Lähes kaiken yritystoiminnassa voi ulkoistaa, mutta ulkoistamisen hyödyt vaihtelevat yrityksestä riippuen. Jotkut ulkoistavat asiakaspalvelun, toiset back office-työt, kolmas jotain aivan muuta.

Jotkut suhtautuvat ulkoistamiseen epäillen, sillä oman liiketoiminnan tehtävien luottaminen ulkoistuskumppanien käsiin herättää epävarmuutta. Kuinka huolehtia oman brändin säilymisestä ja siitä, että työt tulevat hoidetuksi kunnialla?

Me DialOk:lla olemme erikoistuneet ulkoistettuun asiakaspalveluun, vaihteenhoitoon sekä back office-työhön, ja meillä on satojen asiakkuuksien kokemus kunnialla maaliin viedyistä ulkoistusprojekteista. Ulkoistamisella on paljon hyötyjä silloin, kun ulkoistusprojekti toteutetaan asiakkaan ja kumppanin yhteistyössä ja luottamuksella.

Ulkoistamisella on paljon hyötyjä silloin, kun ulkoistusprojekti toteutetaan asiakkaan ja kumppanin yhteistyössä ja luottamuksella.

Tässä artikkelissa kerromme asiakkaidemme case-esimerkkejä siitä, mitä ovat ulkoistamisen hyödyt ja miten ne ovat näkyneet omien asiakkaidemme arjessa.

Säästä aikaa ja keskity ydinosaamiseen

Ulkoistaminen säästää aikaa, sillä esimerkiksi paljon aikaa ja vaivaa kuluttava asiakaspalvelu voidaan ulkoistaa siihen perehtyneille ammattilaisille. Näin vapautuu aikaa keskittyä tuottavampaan työhön ja tarjota oman henkilöstön osaajille aikaa tehdä sitä, mitä he tekevät parhaiten.

Esimerkiksi asiakkaamme Alma Media on ratkaissut asian ulkoistamalla asiakaspalvelua ylivuotona iltaisin ja viikonloppuisin. Tällöin yrityksen oma asiakaspalveluhenkilöstö pystyy keskittymään eniten syväosaamista vaativiin tapauksiin, ja rutiininomaiset pienemmät asiakaspalvelutehtävät hoituvat ulkoistetun palvelun voimin. Tämä tekee työstä mielekkäämpää yrityksen omille osaajille ja parantaa asiakkaiden saamaa palvelua.

Kustannussäästöjä ulkoistamalla

Ulkoistuksessa palvelun skaalautuvuus ja ulkoistuskumppanin tarjoama erityisosaaminen voivat tarjota huomattavia kustannussäästöjä. Asiakkaamme Traficom on ulkoistanut venerekisterihakemusten käsittelyt DialOk:lle tehtävän sesonkiluonteisuuden vuoksi.

”Ulkoistaminen oli hyvä vaihtoehto, sillä työ on hyvin kausiluonteista. Suurin osa työstä tapahtuu huhti-syyskuun välillä, eikä meillä ole resursseja keskittyä pelkästään tähän tehtävään”, erityisasiantuntija Reetta Laine kertoo.

Ulkoistettua asiantuntemusta palveluiden kehittämiseen

Ulkoistetut palveluntarjoajat ovat erikoistuneet tiettyihin tehtäviin, mikä tuo mukanaan syvemmän asiantuntemuksen ja tehokkaammat prosessit asiakasyrityksen hyödynnettäväksi. Moni liiketoiminnan osa-alue voikin sujua nopeammin, tehokkaammin ja laadullisemmin ulkoistetun kumppanin avustuksella. Kun ulkoistuskumppanin ja asiakkaan välille onnistutaan luomaan luottavainen ja toimiva yhteistyö, molemmat hyötyvät ja palvelua päästään kehittämään yhteisistä lähtökohdista.

Moni liiketoiminnan osa-alue voikin sujua nopeammin, tehokkaammin ja laadullisemmin ulkoistetun kumppanin avustuksella.

Asiakkaamme Cityvarasto luottaa DialOk:n asiantuntemukseen asiakaspalvelun kehittämisessä.

”DialOk:n puhelutallenteiden avulla olemme pystyneet varmistamaan asiakaspalvelun hyvän laadun ja kehittämään toimintaa edelleen. Yhteistyö asiakaspalvelua koordinoivan tiimin kanssa toimii hyvin. Keskustelu on suoraa ja asioista puhutaan niiden oikeilla nimillä”, Cityvaraston Paula Nordgren kertoo.

Joustavuus ja skaalautuvuus erilaisiin tilanteisiin

Yksi ulkoistamisen keskeisistä hyödyistä on palveluiden joustavuus ja skaalautuvuus. Koska työhön ei tarvitse palkata omaa henkilöstöä, voidaan palvelun tarvetta säädellä joustavasti muuttuvien tilanteiden mukaan hyvin nopeallakin aikataululla. Skaalautuvuus onkin yksi tärkeimmistä hyödyistä, jotka moni asiakkaamme mainitsee ulkoistamisen eduista puhuttaessa.

Skaalautuvuus onkin yksi tärkeimmistä hyödyistä, jotka moni asiakkaamme mainitsee ulkoistamisen eduista puhuttaessa.

Asiakkaamme Maskun Kalustetalo hyödyntää skaalautuvuutta sesonkiluonteisessa liiketoiminnassa.

”Ulkoistetun asiakaspalvelun tärkein hyöty on sen skaalautuvuus. Asiakaspalvelussamme on kiireisiä sesonkeja ja hiljaisempia aikoja, joiden vuoksi volyymia on voitava skaalata joustavasti tarpeen mukaan. DialOk:lta saa aina lisää käsipareja tarvittaessa, ja hiljaisempina aikoina asiakaspalvelijoiden määrä joustaa”, kommentoi Maskun Customer Experience Manager Mikko Virta.

Laajempi palvelutarjonta vaikkapa keskellä yötä

Ulkoistaminen tarjoaa mahdollisen tuottaa palvelua kattavammin, kuin mihin yrityksen omat resurssit riittävät. Esimerkiksi ympärivuorokautinen asiakaspalvelu on mahdollista toteuttaa ulkoistuskumppanin avustuksella.

Asiakkaamme Kruunuasunnot käyttää DialOk:ta mahdollistamaan ympärivuorokautisen puhelinpäivystyksen asiakkailleen.

”Kruunuasunnot haluaa palvella asukkaitaan mahdollisimman joustavasti. Siksi halusimme, että meillä on palvelukanava, joka on käytössä 24/7 ja jonne voi soittamisen lisäksi laittaa sähköpostia kiireettömissä tapauksissa. Lisäksi halusimme vaihdepalvelut samalta taholta, jotta tieto meidän toiminnastamme olisi mahdollisimman hyvin kokonaisuutena palveluntarjoajan hallinnassa”, kertoo Kruunuasuntojen hallintojohtaja Katri Tattari.

Parempi asiakaskokemus ulkoistamalla

Asiakkaamme New Nordic sai ulkoistamalla parannettua yrityksen asiakaskokemusta. Pienessä yrityksessä apukädet asiakaspalveluun varmistavat sen, että kaikki asiakkaat saavat palvelua, vaikka yrityksen henkilöstöllä olisi kiireitä.

”Arvostan sitä, että DialOk:lla homma pyörii kuin itsestään. Voin keskittyä omiin töihini, ja asiakkaistamme huolehditaan. Loma-aikoinakin voin huoletta laittaa aivot narikkaan ja luottaa siihen, että yrityksen asiakaspalvelu toimii myös ilman minua”, kertoo maajohtaja Nanna Moilanen.

Ulkoistaminen aina asiakkaan tarpeet edellä

Me DialOk:lla panostamme siihen, että kehitämme jokaiselle asiakkaallemme todella heidän yrityksensä tarpeita palvelevan ulkoistusratkaisun. Asiakaspalvelun tai vaihteenhoidon ulkoistaminen alkaa aina nykytilan ja yrityksen tarpeiden määrittelystä, ja käyttöönottoprosessi viedään kunnialla maaliin dedikoidun Customer Success Managerin johdolla.

Keskustelemme mielellämme asiakaspalvelun kehittämisestä. Ota yhteyttä, jos yrityksesi kaipaa huoletonta, luotettavaa ja skaalautuvaa asiakaspalvelua.

Lue myös